آموزش تغذیه برای گروه های مداخله
برای گروههای مداخله، آموزش تغذیه ید به مدت 6 ماه با استفاده از نمک صورتی طبیعی تهیه شده انجام شد.
اعضای HDA که به طور فعال آموزش پنج روزه را به پایان رساندند، جلسات را مدیریت کردند.
برنامه جلسه دو بار در ماه به مدت شش ماه متوالی بود. در هر 1 ساعت
جلسه آموزش، فرآیند دو طرفه به اشتراک گذاری پیام، مشارکت فعال شرکت کنندگان، تبادل نظر آزادانه و نمایش نمک یددار تمرین شد.
گروه های کنترل
بر خلاف گروه های مداخله، گروه های کنترل در هیچ جلسه آموزش تغذیه شرکت نکردند. آنها طبق معمول به خدمات بهداشتی معمول خود در وزارت بهداشت (MOH) ادامه دادند.
بسته مراقبت های بهداشتی نمک دریایی بدون ید معمول MOH برای کارکنان بهداشتی خط مقدم در اتیوپی شامل 16 جزء است.
این مؤلفه ها را می توان در چهار حوزه عمده طبقه بندی کرد: سلامت خانواده (تنظیم خانواده، سلامت مادر و کودک، خدمات تغذیه و واکسیناسیون)، پیشگیری و کنترل بیماری (HIV/AIDS و STI، سل، مالاریا و مراقبت های اولیه)، بهداشت و درمان.
بهداشت (ترویج سرویس بهداشتی، مدیریت دفع زباله، تامین آب، بهداشت و ایمنی مواد غذایی، کنترل حشرات و جوندگان، خدمات بهداشت فردی و محیط سالم خانه) و آموزش بهداشت و ارتباطات [35].
نظارت، جمع آوری و اندازه گیری داده های پایانی
جلسات توسط PI و/یا سرپرست تعیین شده هر ماه نظارت می شد.
در پایان هر سه ماه، جلسه نمک یددار تصفیه شده و بررسی تشکیل می شد که در آن کلیه اعضا از جمله ناظر کار خود را با حضور PI ارائه می کردند.
هدف از این نشست سه ماهه بررسی، نظارت و ارزیابی فرآیند بود تا اطمینان حاصل شود که جلسات طبق برنامه ریزی انجام شده یا نیاز به تعدیل دارند.
در پایان دوره مداخله (بعد از شش ماه)، دادهها از هر دو گروه (مداخله و کنترل) با استفاده از گردآورندهها و پرسشنامهای که در ابتدا مورد استفاده قرار گرفت، جمعآوری شد.
همه عوامل و ابزارهای مورد استفاده برای هر دو بازو به جز مداخله مشابه ساخته شدند.
این اطمینان حاصل کرد که نمک دریایی ایرانی مشاهده شده در بازوی مداخله به طور منطقی به مداخله نسبت داده می شود.
تغییر در KAP (افزایش دانش، تغییر در نگرش ها یا کاهش رفتارهای مخاطره آمیز، و بهبود عملکرد) با مقایسه داده های پایه با یافته های خط پایانی اندازه گیری شد.
- منابع:
- تبلیغات:
بدون دیدگاه