نخود سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای مهم است، سینتیا ساس، متخصص تغذیه در ایالات متحده، حتی نخود را «نیروگاه تغذیهای» نامید که نشان میدهد نخود چقدر برای او مهم است فواید و اقدامات احتیاطی این ابر غذا برای بدن انسان چیست؟
نخود یک غلاف منحصر به فرد از خانواده حبوبات است که چربی کمی دارد و پروتئین و فیبر بالایی دارد.
نخود با خاستگاه خاورمیانه یکی از پرمصرف ترین حبوبات در جهان است.
ده ها گونه مختلف از نخود وجود دارد، از جمله نخود شامی زرد کم رنگ اروپایی که در ایالات متحده محبوبیت دارد و همچنین نخود سیاه، قهوه ای تیره و قرمز که در فروشگاه های مواد غذایی می توانند انواع مختلف نخود را در قوطی و کیسه ای خریداری کنند.
سینتیا ساس نخود را یک نیروگاه مواد مغذی می نامد. بر اساس پایگاه داده USDA، 1 فنجان نخود پخته شده 269 کالری، 14.5 گرم پروتئین، 4.25 گرم چربی، 44.9 گرم کربوهیدرات و 12.5 گرم فیبر رژیمی دارد.
محتوای فیبر بیش از 44 درصد از مصرف توصیه شده روزانه است.
نخود همچنین سرشار از ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانهای کلیدی است و بر اساس مطالعهای که در مجله Nutrients منتشر شده است، افرادی که به طور منظم نخود و/یا هوموس مصرف میکنند، علاوه بر مصرف فیبر بیشتر، سطوح بالاتری از ویتامین A نیز دارند.
E، C، اسید فولیک، منیزیم، پتاسیم، منگنز، روی و آهن است.
نخود به طور طبیعی فاقد گلوتن است و احتمال بروز واکنش های آلرژیک کمتری دارد و در عین حال به طور فوق العاده ای از سلامت محافظت می کند. طبق گفته دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، خوردن نخود و سایر حبوبات ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2، بیماری قلبی و چاقی را کاهش دهد و باکتری های مفید روده را برای حمایت از سلامت گوارش و مبارزه با التهاب افزایش دهد.
بر اساس داده های دولت ایالات متحده، افرادی که به طور منظم نخود / هوموس می خورند عموماً دارای شاخص توده بدنی و دور کمر کمتری نسبت به افرادی هستند که نخود / هوموس نمی خورند کاشت مجدد نخود نیز بسیار دوستدار محیط زیست است.
علاوه بر مقاومت به خشکی (که فقط به یک دهم آب سایر غذاهای پروتئینی نیاز دارد) و مقاومت به سرما می تواند خاک در حال رشد را نیز غنی کرده و در نتیجه نیاز به کودهای شیمیایی را کاهش دهد.
علاوه بر این، نخود همچنین به راحتی در دسترس هستند و قیمت مناسبی دارند.
آیا مصرف نخود عوارضی دارد؟ هنگامی که برای اولین بار مصرف نخود را افزایش می دهید، ممکن است گاز بیشتری را تجربه کنید، اما مطالعات نشان می دهد که بدن به مرور زمان سازگار می شود.
در یک مطالعه، به ۴۰ شرکتکننده نصف فنجان هویج کنسرو شده (گروه کنترل) یا نصف فنجان لوبیا در روز به مدت هشت هفته داده شد.
حدود 35 درصد از شرکتکنندگانی که لوبیا مصرف کردند، افزایش نفخ را در هفته اول گزارش کردند و تنها 19 درصد گزارش کردند که در هفته دوم همچنان نفخ بیش از حد داشتند و سپس این تعداد در هفتههای بعدی کاهش یافت. تنها 3 درصد در هفته باقی ماندند.
اگر نخود خشک میخرید، آنها را یک شب خیس کنید (آب خیسانده را تخلیه کنید) تا گاز کمتر شود. در مورد کنسرو نخود، آبکش کردن و آبکشی کامل آن به مهار نفخ کمک می کند.
بدون دیدگاه