آب ناامن از نظر میکروبی هنوز یک نگرانی عمده در اکثر کشورهای در حال توسعه است. اگرچه بسیاری از روش‌های تصفیه آب وجود دارد، اما این روش‌ها گران و خارج از دسترس بسیاری از مردم، به ویژه در مناطق روستایی است. آیورودا استفاده از مس را برای ذخیره آب آشامیدنی توصیه می کند.

بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی اثر دیگ ظروف مینا کاری روی مس بر روی آب آشامیدنی آلوده به میکروبی بود. اثر ضد باکتریایی دیگ مسی بر روی باکتری‌های اسهال‌زا از جمله Vibrio cholerae O1، Shigella flexneri 2a، Escherichia coli انتروتوکسیژنیک، E. coli انتروپاتوژن، Salmonella enterica Typhi و Salmonella Paratyphi گزارش شده است. هنگامی که آب آشامیدنی به 500 CFU/mL از باکتری های فوق آلوده شد و به مدت 16 ساعت در گلدان های مسی در دمای اتاق نگهداری شد.

هیچ باکتری در محیط کشت قابل بازیابی نبود. بازیابی حتی پس از احیاء در براث غنی‌سازی و به دنبال آن آبکاری روی محیط‌های انتخابی شکست خورد که نشان‌دهنده از دست دادن قابلیت کشت است. این اولین گزارش در مورد اثر مس بر S. flexneri 2a، E. coli انتروپاتوژن و سالمونلا پاراتیفی است.

پس از 16 ساعت، افزایش جزئی در pH آب از 7.83 به 7.93 در دیگ های مسی مشاهده شد در حالی که سایر پارامترهای فیزیکوشیمیایی بدون تغییر باقی ماندند. محتوای مس در آب ذخیره شده در گلدان های مسی به خوبی در محدوده مجاز سازمان بهداشت جهانی بود. مس به عنوان یک راه حل نقطه استفاده برای تصفیه میکروبی آب آشامیدنی، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، نویدبخش است.

تأمین آب آشامیدنی سالم برای اکثریت جمعیت جهان، به ویژه برای آنهایی که در کشورهای در حال توسعه هستند، هنوز یک مشکل عمده است. تقریباً یک میلیارد نفر به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند آب و غذای آلوده به باکتری ها، ویروس ها و تک یاخته ها باعث اسهال عفونی می شود. اسهال یکی از علل اصلی مرگ و میر و عوارض به ویژه در کودکان کشورهای در حال توسعه است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *